Powered by SmartsuppMŰKÖDÉSI MODELLEK


Bérleti díj alapú modellek

A projekt teljes ismeretében az RDhotels elsősorban bérleti díj alapú üzemeltetési formákat tud ajánlani az együttműködésre. Az üzleti modell lehet hibrid ami ötvözi a menedzsment és a mozgó bérleti díj alapú konstrukció tulajdonságait de lehet kizárólag bérleti díjas konstrució is.

A  bérleti díj kostrukció a legkedveltebb befektetési és működési forma hiszen a befektető kockázata tisztázott. A  szerződésben további finomításra kerülnek a fontosabb részek mint karbantartás, állagmegőrzés, biztosítás, amortizáció, adózási viszony.

2023 bérleti díj indikáció egyéb szálláshely : 700 EUR / lakóegység

2023 bérleti díj indikáció szállodaegység : 900 EUR / szoba

Menedzsment modell

Egy modern és rugalmas üzemeltetési forma, amely a legnagyobb profitot biztosítja a tulajdonos számára, a management modell. Ebben az esetben a szálloda üzemeltetését a Tulajdonos projektcége végzi, míg az RDhotels vállalja a működtetés felelősségét. A projektcégben képződnek a bevétel és költség sorok, valamint a munkavállalók is itt kerülnek bejelentésre. A projektcég eredménye adja a Tulajdonos profitját.

Az RDhotels a projektcég szerződött partnere, és díjazása a szálloda bevételeitől és az üzemelési költségek levonása után keletkező GOP-tól (motivációs díj) függ. Ez a modell ösztönzi az RDhotels-t, hogy hatékonyan működtessen és növelje a szálloda nyereségét, mivel a díjazás a szálloda üzleti eredményétől függ.

Ez a modern üzemeltetési modell lehetővé teszi a tulajdonos számára, hogy a projektcég által nyújtott szolgáltatásokért arányos díjat fizessen, és ösztönzi az üzemeltetőt a hatékonyság és a nyereség növelésére. A projektcég továbbá vállalja a szálloda üzemeltetésével járó feladatokat és kockázatokat, míg a tulajdonos a profitjával részesül a sikeres üzemeltetés eredményéből.

A modell előnyei

  • A tulajdonosi profitnak nincs felső korlátja – egy piaci fellendülés során a Tulajdonos így éri el a legmagasabb megtérülést befektetésén.
  • Az üzemeltetési díj változó, ha a szálloda szezonon kívül működik, az üzemeltető díjai is arányosan kevesebbek.
  • A motivációs díjjal az RDhotels a leghatékonyabb üzemeltetés kialakításában érdekelt

2023 bérleti díj indikáció egyéb szálláshely : 400EUR + 50% GOP / lakóegység

2023 bérleti díj indikáció szállodaegység : 600 EUR + 50% GOP / szoba

Bevételarányos bérlet 

Bevételarányos bérlet esetén az ingatlan bérbeadásba kerül, és az RD Hotels Management egy projektcége a bérlő fél. A bérlő végzi a szálloda teljeskörű üzemeltetését és fizet bérleti díjat a bérbeadónak.
A bérleti díj két komponensből áll: egy alacsonyabb fix bérleti díjból, illetve a szálloda bevételeire vetített, százalékos arányában megahatározott, mozgó bérleti díjból. Mindig azon összegű díj kerül kifizetésre bérleti díjként, amelyik magasabb két komponens közül. Tehát, ha a bevétalarányos bérleti díj magasabb, mint a fix díj, akkor a bérlő azt a díjat fizeti a bérbeadónak, de a bérbeadó minden esetben minimum megkapja a fix díjat.

A modell előnyei

  • Kölcsönös és arányos kockázatvállalás mindkét fél részéről.
  • A Tulajdonos potenciális haszna nincs lekorlátozva, hiszen ha jól megy a piac és magasak a szálloda bevételei, akkor a bérleti díj is arányosan magasabb.
  • Egyértelmű bérleti konstrukció, ahol bérbeadó és a bérlő szerepe tisztán körülírható.

2023 bérleti díj indikáció egyéb szálláshely : 400EUR + 50% GOP / lakóegység

2023 bérleti díj indikáció szállodaegység : 600 EUR + 50% GOP / szoba


Teljeskörű üzemeltetés

A létsítménnyel kapcsolatos összes munkát mi végezzük el. A szálloda tulajdonosa kezelheti a befektetését de a teljeskörű menedzsmenetet a csapatunk végzi. Többszintű együttműködés lehetséges a munka és az elvárások mélységétől függően amit mindig az adott projekt részletes felmérése után dolgozunk ki szorosan a befektetővel.

Jól működő know how-val rendelkezünk amit minden esetben átültetünk a cég működésébe és frissítjük a legfrissebb trendek alapján.

Bevételkezelés : teljes forgalom 3-5%-a

Humán erőforrás, toborzás, tanácsadás :  10.000 HUF per fő havi díj

Műszaki támogatás : 10.000 per szoba


Szakmai tanácsadás

Cégünk széleskörű, valós és aktuális üzemeltetési tapasztalataira, idegenforgalmi piaci ismereteire építve átvilágítja, elemzi és véleményezi a szállodaprojektet. 

Ugrás az oldal tetejére